İçeriğe geç

Saptıran Ne Demek

Saptarken ne demek?

Belirle, tanı.belirle – Kubbealtı SözlüğüKubbealtı Sözlüğü › tanımakKubbealtı Sözlüğü › tanımak

Saptanma ne demek?

Türk Dil Kurumu, “tanıma” sözcüğünü “tanıma, sezme eylemi” olarak açıklamıştır. “Bir nesneyi veya durumu karakteristik özellikleriyle tanımak veya bir konuyu ayrıntılarıyla gözlem veya ölçme yoluyla belirlemek” olarak açıklamıştır. Tanıma, bir sonuca varma eylemidir.

Tıpta saptanmamış ne demek?

Tıpta tanımı yapılmamış hastalıklar için kullanılan bir kelimedir. Hastalarda ne gibi değişikliklere yol açtığı ve ne gibi sonuçları olduğu bilinmemektedir.

Sapristi ne demek?

Geçmişi gizle Geçmiş ayrıntıları Geçmişi temizle Geçmiş: sapristi.sapristi – Fransızca-İngilizce sözlük – TurengTureng › Fransızca-İngilizce › sapristiTureng › Fransızca-İngilizce › sapristi

Saptama nedir örnek?

Bir konunun durumunu belirginleştirmek için kullanılan kelimeler bir karar vermek için düşünülür. “Ahmet’in bu yılki büyük başarısı ülke ekonomisine büyük katkı sağlayacaktır.” Bu örnekte olduğu gibi, Ahmet’in başarısı hakkında bir karar verilmiştir.”

Saptamak ne demek paragraf?

Bir paragrafta tanımlamak, kimsenin odaklanmadığı veya umursamadığı bir sorunu ele almak ve açıklığa kavuşturmak anlamına gelir. Tanımak aynı zamanda tanımak anlamına da gelir.

Saptamada bulunmak ne demek?

Karar verme kavramı, gün içinde konuşmalarımızda çok kullandığımız bir şeydir, peki karar vermek ne anlama gelir? Türk Dil Kurumu sözlüğüne bakarsak, belirlemenin tanımının “bir şeyin niteliği, niceliği veya özelliği hakkında bir değerlendirme veya sonuca varmak” olduğunu görürüz.

Yatsıma ne demek?

Meridyen Eğitim Kurumları | İnkar nedir? İnkar etmek, bir şeyi yapmadığınızı veya bilmediğinizi söylemek, söylediğiniz bir kelimeyi veya gördüğünüz bir şeyi inkar etmek.

Natürmort ne demek TDK?

Natürmort veya natürmort, konusu cansız nesneler (ölü hayvanlar) veya nesneler (meyveler, çiçekler, vazolar, vb.) olan bir sanat eseridir.Natürmort – VikipediVikipedi › Wiki › NatürmortVikipedi › Wiki › Natürmort

Patolojik bulgu saptanmadı ne demek?

Bazen raporun sonunda “Kötü huylu tümöre dair bir kanıt bulunamadı.” yazısını görürsünüz. Bu incelemenin sonucu kanserle ilgili hiçbir bulgunun bulunmadığı anlamına gelir – Breast FoundationMeme Vakfı › Meme Sağlığı › Biyopsi…Meme Vakfı › Meme Sağlığı › Biyopsi…

FDG tutulumu saptanmamıştır ne demek?

FDG tutulumu tespit edilmedi. Bu ne anlama geliyor? “FDG tutulumu tespit edilmedi” ifadesi, vücutta belirli bir yerde metabolik birikim olmadığı anlamına gelir. Başka bir deyişle, FDG tutulumu için testler yapıldığında sonuç negatif kabul edilir. FDG tutulumu nedir? – ZGHolistic ClinicZGHolistic Clinic › fdg-tutumu-nedirZGHolistic Clinic › fdg-tutumu-nedir

Patoloji sonucu pozitif ne demek?

Patoloji sonucu “pozitif” ise, incelenen dokularda hastalık veya anormal hücrelerin mevcut olduğunu gösterir. Örneğin, biyopsi pozitif sonuç verirse, kanser veya başka bir patolojik durum tespit edilmiştir.

Fransızca küfür etmek ne demek?

La bagarre, les jurons, le jeu.swear – Fransızca çeviri – Türkçe örnekler – Reverso ContextReverso Context › Çeviri › swear+swearReverso Context › Çeviri › swear+swear

Saptamada bulunmak ne demek?

Karar verme kavramı, gün içinde konuşmalarımızda çok kullandığımız bir şeydir, peki karar vermek ne anlama gelir? Türk Dil Kurumu sözlüğüne bakarsak, belirlemenin tanımının “bir şeyin niteliği, niceliği veya özelliği hakkında bir değerlendirme veya sonuca varmak” olduğunu görürüz.

Şecerat ne demek?

Kökeni: “Şecaat” kelimesi Arapça kökenli olup “ş-c-a-t” kökünden türemiştir. Bu kelimenin temel anlamı “cesaret, korkusuzluk”tur. Anlamı: “Cesaret” kelimesi cesaret, yiğitlik ve korkusuzluk gibi olumlu karakter özelliklerini ifade eder. Checaat kelimesi ne anlama geliyor? – TDK – Sertifika ProgramlarıSertifika Programları – Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi › secaat-kelimesinin-anlamı-nedir-…Sertifika Programları – Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi › secaat-kelimesinin-anlamı-nedir-…

Muğlak nedir?

Herhangi bir durumdaki olayı anlatmak için kullanılan muğlak kelimesinin TDK’ya göre anlamı “karışık, kafa karıştırıcı, anlaşılması zor ve kavranması zor”dur. Yani herhangi bir durum veya olayın karmaşık bir durumda olduğunu ifade eden bir kelimedir.

Karşılaştırmanın diğer adı nedir?

– İnsanların ve nesnelerin benzer veya aynı yönlerini incelemek için karşılaştırma.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir