İçeriğe geç

Üniversite Bittikten Sonra Askerlik Ne Zaman

Üniversite bitince hemen askere gidilir mi?

Kanunun 20. maddesinin 2. fıkrasına göre; Lisans ve altı düzeyde öğrenim görenlerden; ortaöğretim kurumları ve dengi okullarda öğrenim görenlerin mezun olmaları veya ilişiklerinin kesilmesi hâlinde 22 yaşını geçmemek üzere askerlik hizmetleri tecil edilir; fakülte ve meslek yüksekokullarında öğrenim görenlerin ise 28 yaşını doldurmuş olmaları gerekir.

Üniversite bittikten sonra askerlik tecili ne kadar?

Temel eğitimlerini tamamlayanların askerlik hizmeti, askerlik şubeleri tarafından mezuniyet tarihinden itibaren (İKİ) yıl süreyle ertelenir. Bu hakkı kullanmak isteyen mezunlar, mezuniyet belgeleriyle birlikte askerlik şubelerine başvuruda bulunmalıdır. Özel öğrenciler ertelenemez.

Okul bittikten sonra askerlik ertelenir mi?

C. Dört veya daha fazla yıllık öğrenim süresi olan üniversite mezunlarının, yani yüksek lisans öğrenimini tamamlayanların mezuniyet tarihinden itibaren iki yıl sonra, öğrenimleri bir yıl ertelenir.

Üniversite bitiren biri kaç ay askerlik yapar?

Yükseköğrenim görmüş olanlar için askerlik hizmeti, Türk Silahlı Kuvvetlerinin güncel ihtiyaçlarına bağlı olarak 12 ay uzun dönemli yedek subay veya yedek astsubay olarak, 6 ay kısa dönemli er olarak askerlik hizmetini tamamlamak suretiyle tamamlanır.

Üniversiteden mezun olduktan ne kadar süre sonra askere gidilir?

Yükseköğretim kurumlarının fakülte ve yüksekokullarından lisans derecesiyle mezun olanlar, mezuniyet tarihinden itibaren 2 ay içinde askerlik sınavlarına girmeli veya askerlik şubesine başvurmalıdır.

4 yıl üniversite okuduktan sonra askerlik kaç ay sürer?

Silahlı Kuvvetlerin ihtiyaçlarına göre dört yıllık veya daha uzun süreli yükseköğrenim kurumlarından mezun olanlar arasından seçim yapılarak temel yedek subay eğitimini başarıyla tamamlayan ve teğmen rütbesini alanların, 12 ay süren askerlik hizmetidir.

Üniversite bitince askerlik tecili nasıl yapılır?

Yükseköğretim kurumlarının fakülte ve yüksekokullarından lisans derecesiyle mezun olanlar, mezuniyet tarihinden itibaren 2 ay içinde askerlik sınavlarına girmeli veya askerlik şubesine başvurmalıdır.

Tecil bitince hemen askere alırlar mı?

Erteleme süreniz dolduktan sonra askerliğe başlamanız gerekmektedir.

Askerlik tecil edilmezse ne olur?

Erteleme hakkı yoksa, ertelemenin bitiminden sonraki ilk iş gününde sevk işlemi yapılır ve yükümlü serbest bırakılır. Yükümlü göreve başladığı tarihte askerlik hizmetine yeniden katılmazsa, bu sürenin gerisinde kalır.

Kaç sene tecil hakkı var?

C. 5 yıllık lisans derecesi alanlar için 8 yıl, yani 6 yıllık lisans derecesi alanlar için 9 yıldan fazla ertelenemez. Lise veya dengi bir okula devam edenler en fazla 21 yıla kadar erteleme hakkına sahiptir.

En fazla kaç yaşına kadar askerlik ertelenir?

Yasa kapsamında erteleme için yaş sınırı 35’e düşürüldü. 26 Haziran 2019’dan önce yapılan ertelemeler 38 yaşına kadar geçerliliğini koruyor.

Askere gitmemek için ne yapılır?

Eğer orduya katılmak istemiyorsanız, doktorunuzdan sevk isteyebilirsiniz, doktora bir psikiyatriste görünmek istediğinizi ve eşcinsel/biseksüel/trans olduğunuz için orduda görev almadığınızı ve görev yapamayacağınızı söyleyebilirsiniz.

6 ay askerlikte maaş var mı?

6. Yeniliklerden biri de ikinci altı aylık askerlik hizmetidir. İsteyen astsubaylar, ilk altı aylık hizmetten sonra en az asgari ücrete eşit bir maaş alarak ek altı ay hizmet edebilirler.

4 yıllık üniversite okuyan askerde ne olur?

Askerlik hizmetinizi tamamlamadıysanız ve dört yıllık bir fakülte veya kolejden mezun olduysanız, teğmen olabilirsiniz. Başvurunuz sırasında Türk Silahlı Kuvvetleri’nin gereksinimlerine göre seçildikten sonra bir sınava girebilir ve başarılı olursanız teğmen olarak görev yapabilirsiniz.

Üniversite mezunları askerde maaş alır mı?

Lisans ve yüksek lisans mezunları için yedek subaylık hizmeti devam ediyor. İki yıllık üniversite mezunları için eğitim yedek astsubay olarak başlıyor. İki ay temel eğitim alan yedek astsubaylar, eğitimleri sırasında ücret ve kıta hizmetlerindeki on ay boyunca maaş alıyorlar.

Tecil bitince hemen askere alırlar mı?

Erteleme süreniz dolduktan sonra askerliğe başlamanız gerekmektedir.

Üniversite bitiren askere ne olarak gider?

Teğmen, ait olduğu birliğin komutasını üstlenen personelin adıdır. Subay sınıflandırmasının en küçük birimidir. Bu sınıfın adı yedek subay olarak da bilinir. Ülkemizin sisteminde teğmen, fakülte mezunları tarafından seçilen, birinci çavuş ile teğmen arasında bir rütbedir.

Üniversiteyi bırakınca askerlik tecil oluyor mu?

Ancak üniversiteyi geçtiğiniz için üniversite ertelemenizi otomatik olarak azami öğrenim süresi olan “7” yıl erteler. Eğer öğreniminizi bırakırsanız, bu 7 yıllık erteleme artık geçerli olmayacak ve “terk” statüsünde olacaksınız ve hiçbir öğrenimi tamamlamadan askerlik hizmetinizi yasal olarak 2 yıl daha erteleyebilirsiniz.

Aktif öğrenci askere gidebilir mi?

Öğrenimleri sırasında askerlik hizmeti yapmak isteyen öğrenciler üniversiteye dilekçe vererek “askerlik ertelemelerinin” kaldırılmasını talep edebilirler. Öğrencilerin talebi üzerine durumları ilgili askerlik dairesine bildirilir ve teklif askerlik dairesinin onayıyla kesinleştirilir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Hipercasino